Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, TÜBİTAK-1001 Proje sonuçlarına göre bir sonraki dönemi beklemeden gerekli düzenlemeleri yaparak desteklenmeye hak kazanacak olan akademisyenlerimiz için kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdi.

Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlediği süreçte TÜBİTAK-1001 projeleriyle sürece katkı sağlayan akademisyenlere, 4 Ağustos Cuma günü SAÜ Saklı Bahçe’de kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Düzenlenen kahvaltı organizasyonuna Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Ahmet Alp ve akademisyenler katıldı.

İLK 20 HEDEFİ
Kahvaltı organizasyonunun açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Hamza Al,” Türkiye’nin önemli üniversitelerinden bir tanesiyiz. Yeni kurulan üniversiteler arasında ilk 5, dünyada ortalamasında 1400 bantlarındayız. Biliyorsunuz ilk 20 hedefimiz var. Bu bir zorunluluk. Akademik kadro ve bütçe sorunlarını aşmak için mutlaka ilk 20’ye girmemiz lazım. Süreç kolay değil ama çok zor da değil. Biz koşuyoruz ama rakiplerimiz de koşuyor. Kaynakları ve imkanları da bol. O yüzden bizim daha çok koşmamız lazım” dedi.

Üniversiteler arasında ilk 20’ye girme yolundan ilerlerken potansiyeli olan hocalara güvendiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Al,” Sakarya Üniversitesi ilk 20’ye girer. Böyle bir akademik gücü, potansiyeli ve insan kaynağı var. Bu insan kaynaklarından birisi de sizlersiniz” diye konuştu.

BİLİM ALINSIN, BİLİM SATILSIN
Sakarya Üniversitesinin Türkiye’deki sayılı üniversiteler arasına gireceğine olan inançlarının tam olduğu belirten Rektör Prof. Dr. Al, köklü üniversite statüsünde değerlendirilecek olmanın yollarının projelerden ve nitelikli yayınlardan geçtiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. AL, “Çok güzel bir söz var “Gül alırlar, gül satarlar. Gülü gül ile tartarlar.” Biz de diyoruz ki bu üniversite bilim alınsın, bilim satılsın. Herkes bilim, proje konuşsun. Akademisyenler ve araştırmacılar Q1, Q2 konuşsun. Kim ne yapıyor, yayınları nasıl diyerek heyecanla bütün hocalarımızı da takip ediyoruz. Baktığımızda durumumuz kötü değil ama daha fazla koşturmamız lazım. Ben akademisyenlerin projelerden, kriterlerden konuşuyor olmasından memnunum” diye belirtti.

TECRÜBE PAYLAŞIMI
Proje sürecine teşvik etmek ve süreçte desteklemek etmek için Araştırma Dekanlığının her zaman akademisyenlerin yanında olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Al,” Araştırma dekanlığı kurduk. Bu dekanlık bir üst makam değil. Diğer dekanlıklara, bölümlere, hocalara hizmet makamı. Sizlere hizmet etmek için var. Dışardan hocalar getiriyoruz, buradaki insanları diğer hocalarla buluşturuyoruz. Tecrübe paylaşımı yaptırıyoruz. Araştırma Dekanlığında uzman arkadaşlarımız var. Orayı biraz daha fazla önemseyelim. Araştırma Dekanlığını daha etkin hale getirelim. Araştırma Dekanlığında bulunan arkadaşlarımız zaten buna hazırlar.” diyerek Araştırma Dekanlığının önemini bir kez daha hatırlattı.