Sakarya'nın Geyve ilçesi Bozören Mahallesi mevkisinde dün saat 17.10 sularında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangının tehdit ettiği Taşoluk Mahallesi tedbir amacıyla tahliye edilirken, bazı evler, ahırlar ve samanlıklar tamamen yandı.
“İki Katlı Evim, Ahırım, Samanlığım Hepsi Yandı”
Yangında evi zarar gören vatandaşlardan biri olan Ömer Özalp, yangın sırasında şehir dışında olduğunu ve haberi alır almaz geri döndüğünü anlattı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Özalp, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:
"Evimiz ve mallarımız yandı, çok şükür can kaybı yok. Yangından bir saat önce evden çıktım. Rahatsızdım, doktora gittim, oradan Bilecik’e geçtim. Yangını duyunca istirahat etmem gerekirken dayanamayıp geri döndüm. Geldiğimde iki katlı evim, ahırım ve samanlığım tamamen yanmıştı."
Yaklaşık 30 yıldır aynı mahallede yaşadığını belirten Özalp, evde ailesiyle birlikte kaldığını ve yangın sırasında hiçbir eşyayı kurtaramadıklarını söyledi:
"Benim evimle birlikte 3 ev yandı. Kullanılmayan bazı yapılar, ahır ve samanlıklar da kül oldu. Dayalı döşeli evim tamamen yandı. Hiçbir şey kurtaramadık, su motorlarım, buğdaylarım da yandı."
Yangınla Mücadele Aralıksız Sürüyor
Yangının kontrol altına alınması için Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde hava ve kara unsurları yoğun şekilde çalışıyor. Bölgeye sevk edilen 13 helikopter ve 8 yangın söndürme uçağına, karadan onlarca arazöz, iş makinesi ve personel destek veriyor. Yangının tamamen kontrol altına alınması için ekiplerin mücadelesi sürüyor.