Yeni sezon hasadının başlamasıyla birlikte Sakarya’da fındık piyasası hareketlendi. Üreticiler ürünlerini hangi seviyeden satacaklarını belirlemek için ilçe bazındaki fiyatları yakından takip ederken, serbest piyasada fiyatların randıman ve kaliteye göre değişiklik gösterdiği görülüyor.
TMO alım fiyatları belli oldu
Toprak Mahsulleri Ofisi, 2026/2027 sezonu için kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı.
Yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre;
- Levant kalite fındık: 250 TL/kg
- Giresun kalite fındık: 255 TL/kg
olarak belirlendi.
Yüksek randımana ek prim
TMO, yüzde 50 randımanın üzerindeki ürünlere ayrıca prim ödemesi yapacak.
Yüksek randımanlı ürünlerde kilogram başına Levant kalite için 5 TL, Giresun kalite için 5,10 TL ilave prim uygulanacak.
Sakarya’da ilçe ilçe fındık fiyatları
Serbest piyasada güncel fiyatlar şöyle:
| İlçe | Fiyat |
|---|---|
| Kocaali | 155,75 TL/kg |
| Ferizli | 155,00 TL/kg |
| Hendek | 155,00 TL/kg |
| Sakarya Merkez | 152,50 TL/kg |
| Karasu | 152,50 TL/kg |
| Akyazı | 151,25 TL/kg |
En yüksek fiyat Kocaali’de
Güncel verilere göre Sakarya’da en yüksek fiyat 155,75 TL ile Kocaali’de görülürken, en düşük fiyat 151,25 TL ile Akyazı’da oluştu.
Fiyatların randıman, nem oranı, kalite, ürün miktarı ve günlük piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebildiği belirtiliyor.
Hasat sezonu ilerledikçe serbest piyasa ile TMO alım fiyatları arasındaki farkın nasıl şekilleneceği üreticiler tarafından yakından takip edilecek.





