İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri kapsamında Adapazarı Belediyesi personelinden oluşturulan 26 kişilik Acil Durum Ekibi’ne belediye binasında eğitim verildi, Fen İşleri Müdürlüğü bahçesinde uygulamalı yangın tatbikatı yaptırıldı. İş Güvenliği ve Yangın Arama Kurtarma Tahliye Eğitmeni Mehmet Yaman, Acil Durumlarda ilk yapılması gerekenlerle ilgili bilgi vererek, acil durumlarda yangın söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekipleri olmak üzere dört ekibin olduğunu söyledi.
PRİZDE BIRAKMAYIN
Çoğunluğu dikkatsizlik, tedbirsizlik ve ihmalden çıkan yangınların insan hayatında derin izler bıraktığını ifade eden Yaman, "Ev aletleri asla prizde bırakılmamalı. Suyun elektriği iletmesi nedeniyle elektrik yangınlarına asla su ile müdahale edilmemeli.  Elektrik, doğalgaz yangınlarında, öncelikle elektrik şarteli indirildikten ve doğalgaz vanası kapatıldıktan sonra kimyasal tozla (yangın tüpü) ile yangına müdahale edilmeli" dedi. 
TATBİKAT YAPILDI
Belediye binasında eğitim verilen personele daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü bahçesindeki açık alanda yangın tatbikatı yaptırıldı. Yangın tatbikatında, kurumda herhangi bir kaza ve yangın esnasında yangına nasıl müdahale edilir, neler yapılması gerekir ve neler yapılmaması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Yaman, yangın söndürme tüpleri kullanılırken rüzgarın mutlaka arkaya alınması ve en az iki metre mesafeden yangına müdahale etmek gerektiğini söyledi.
UYGULAMALI EĞİTİM
Adapazarı Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Merve Kardeş ve Leyla Çetin,  yangında ilk müdahalenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, yangına ilk iki dakika içinde başlangıç safhasında müdahale edildiğinde mal ve can kayıplarının önlenebileceğini ifade ettiler. Adapazarı Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Leyla Çetin, “Personelin yangın söndürme tüpünü nasıl kullanacağını uygulamalı olarak görmesi olası durumlarda büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi