UÇAR BAŞKANLIĞINDA
Sakarya Ticaret Borsası (STB) Şubat ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Avni Uçar başkanlığında yapıldı. Borsa Meclis salonunda yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ve meclis üyeleri katıldı. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Meclis Başkanı Avni Uçar, Borsa’nın güçlü bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Daha sonra meclis üyelerine bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ise, meclis üyelerini fındık başta olmak üzere tarım ürünlerinde ciddi tehdide yol açan ‘Kahverengi Kokarca’ hakkında uyarılarını yineledi. Tehditle ilgili bilgilendirmeler yapan Sarı, “Bu böceğin imha edilmesi için kurulan komitede yer aldım. Üreticimizin zarar görmemesi adına mücadele eylem planını hep birlikte uygulamak ve yaymak zorundayız”

BURASI SAKARYA
Sarı daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOBB öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlıklara ve TOBB’a teşekkür eden Adem Sarı, “Türkiye zor zamanlardan geçiyor. Biz ülkemize ve iş dünyasına güveniyoruz. Böylesine zor zamanlardan geçerken hepimize büyük görevler, sorumluluklar düşüyor. Devletimizin istihdam adına sağladığı bir dizi teşvikler var. Bunların her biri büyük fırsatlar. SGK ve maaş avantajı sağlayan bir çok destekleme var.Sakarya iş dünyasının, üyelerimizin ve camiamızın bu fırsatlardan yararlanmasını öneriyoruz. Burası Sakarya burada iş var” diye konuştu.

İSTİHDAM SEMİNERİ
Sarı’nın konuşmasının ardından İş Kur Şube Müdürü Necmettin Yıldız ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denetmeni Yunus Demir, meclis, komite ve borsa üyelerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde istihdam fırsatları, teşvikler ve yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verildi. Borsa üyeleri verimli geçen istihdam seferberliği bilgilendirme toplantısında sorularına cevap fırsatı buldu. Meclis toplantısının ardından yapılan seminer Sakarya Ticaret Borsası üyelerinin beğenisini topladı.

Editör: Haber Merkezi