İçişleri Bakanlığının son yayınladığı genelge sonrasından Çok Yüksek Riskli İller kategorisinde yer alan Sakarya’da uygulanan kısıtlamaların Cumartesi günü hariç aynen devam ettiğini belirten Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, risk seviyesini indirene kadar pandeminin ağır şartları altında kalmaya devam edeceklerini söyledi. Alişan, “Maalesef Sakarya olarak Çok Yüksek Riskli iller kategorisindeyi ve 1 Mart’ta başlayan yeni normal süreçten sonra da kısıtlamalara tabi olmak zorundayız. Şu an da sadece Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmış durumda. Onun haricinde birçok sektörümüz halen kepenkleri kapalı olarak yaşam savaşı veriyor. Yapmamız gereken kurallara riayet ederek risk seviyemizi düşürmektir” dedi.

YEREL FİRMALARI TERCİH EDİN
Sakarya’da yeme içme sektöründe paket servis ve gel al hizmetlerinin verildiğini hatırlatan Alişan, “Esnaf ve sanatkarımız zor durumda. Bu süreçte bir nebze olsun onları desteklemek adına yeme içme konusundaki siparişlerimizi zincir firmalar yerine yerel markalardan yapalım. Sakaryalı esnaf ve sanatkarımız, Sakaryalı girişimci ve tüccarımızın bu şehirde kazanıp bu şehirde harcamasına ön ayak olalım. Yemek siparişlerimizde ve gel al yemek alışverişlerinde yerel markalarımızı tercih edelim” diye konuştu.

EV GEZMELERİNİ BİR KENARA BIRAKALIM
Alişan son olarak ise şunları kaydetti: “Sakaryalılar olarak valiliğimizin koyduğu kurallara riayet etmeli ve bulaşma riskini en aza indirecek tüm bireysel tedbirleri almalıyız. Her zaman dediğimiz gibi, bu virüsün faturasını en çok ödeyen esnaf ve sanatkarlarımızın kontrollü sosyal hayat kapsamında ticari hayata dönmesi için şehir olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaçları var. Sakarya’da hastalığın bulaşması konusunda en ciddi risk ev gezmelerinde yaşanıyor. Misafirlikleri lütfen bir kenara bırakalım. Hastalığın yayılmasına gönüllü katkı sunmayalım. Bu virüsü hep beraber yeneceğiz.”

Editör: Haber Merkezi