Sakarya Organize Sanayi Bölgelerindeki 44 yeni sanayi yatırımın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı törenle yapıldı. Programda Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Recep Uncuoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan Söğütlü OSB Derneği Başkanı Muzaffer Güneş, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, iş insanları, bürokratlar ve basın mensupları yer aldı.

44 SANAYİ KURULUŞU

Programın açılış konuşmasını yapan Söğütlü 3. OSB Başkanı Muzaffer Güneş, “44 sanayi kuruluşu ile organize sanayi bölgemizin yönetim binası, camisi, anaokulunun açılışını yapıyor olmaktan hepimiz gururluyuz. Böyle bir heyecanı sizlerle paylaşmaktan gurur duymaktayız. Tek istediğimiz desteklenen sanayicinin daha da desteklenmesi. Organize sanayi bölgemizin doğuşundan itibaren değerli katkılar sunan, karşılaşılan tüm zorlukların aşılmasında bizi yalnız bırakmayan devlet adamlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

SAKARYA’NIN BÜYÜK POTANSİYELİ VAR

Açılışta konuşan Başkan Ekrem Yüce, 4,7 milyar tutarında 44 yeni sanayi yatırımının Sakarya’ya hayırlı olmasını temenni ederek, “Sakarya’nın tarım, sanayi, spor, kültür ve doğanın tüm renklerini bünyesinde barındıran nadide bir şehir olduğunu ifade ederek, “Hayata geçirdiğimiz projelerimizi kısa vadeli değil uzun vadeli olarak planlıyor, buna göre çalışmalar yapıyoruz. Ağır sanayi, tarım, savunma sanayi, turizm gibi pek çok farklı sektör ulaşım imkânları, coğrafi avantajları, sanayi altyapısı, arazileri, limanı, demiryolu gibi avantajları ile Sakarya adeta bulunmaz bir nimet. Şehrimizin kimliğini kaybetmeden gelişmesi için kadim medeniyetimizin çizgisinden sapmadan dünyayla bütünleşmeye gayret ediyoruz. Yarınlarımızı daha iyi yerlere getirecek olan gençlerimiz için yenilikler düşünüyor, planlar yapıyor ve samimi adımlar atıyoruz.”

BELEDİYE HALK EL ELE ATIKSIZ BİR GELECEĞE

MARKA iş birliğiyle Sakarya’yı çok özel yatırımlarla buluşturduklarını aktaran Yüce, “Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nin ardından şimdi de yeni bir projeye başlıyoruz. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ‘Belediye Halk El Ele Atıksız Bir Geleceğe’ projesini hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda; ambalaj atıklarını toplama ve ayrıştırma tesisi kurularak, Roman hemşerilerimizin istihdam edilmesi ve sıfır atık politikasını güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Sakarya Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle hayata geçireceğimiz projede, Roman hemşerilerimiz tarafından toplanan atıklar tesise getirilecek, bu atıklar ayrıştırılıp işlenerek ham madde olarak satışı gerçekleştirilecektir.”

SOSYO-EKONOMİK DÜZEYE KATKI

Projenin en temel hedefinin kaynakların tükenmesini önlemek olduğunun altını çizen Yüce, “Atık toplayıcılığı ile geçimini sürdüren vatandaşlarımıza atık sınıflandırma ve toplama eğitimleri verilecek, toplayıcılık yapanlar kayıt altına alınacak ve standartlara uygun kontrollü ve sistematik toplama ve ayrıştırma faaliyetleri yapılmasını sağlanacaktır. Bu sıfır atık politikası ile çevrenin sağlını koruyarak kalitesini artıracak, atık çöp miktarını azaltacak, ekonomik verimliliği destekleyecek ve atık toplayıcılığı yapan Roman hemşerilerimize sunduğumuz iş imkânı ile sosyo-ekonomik düzeylerini artıracağız. Bugün burada toplu açılışlarını gerçekleştireceğimiz tüm firmaların Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize yakın ilgi gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a teşekkür ediyorum” dedi.

SANAYİDE GELİŞİM SÜRECEK

Açılışların hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın şehre sağladığı destek dolayısıyla Bakan Varank’la teşekkürlerini paylaşarak, Sakarya’nın sanayi alanındaki gelişimini sürdüreceğinin altını çizdi.

SAKARYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KAZANIM

Sanayi yatırımlarının Sakarya için çok önemli bir kazanım olduğunu paylaşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Tarımın beyni olan doku kültürü laboratuvarını hep birlikte gezdik ve bugün burada iş insanlarımızın yaptığı çok değerli yatırımlar için bir aradayız. Sakarya OSB’lerde hızlı yol kat ederek 8. OSB’yi kurma noktasına gelmiştir. Şehrimizde bütün aktörler bütün sektörler birlikte çalışarak bu başarıyı bu noktaya getirmiştir. Dünyada önemli bir cazibe merkezi olma noktasında bundan sonraki süreçte Sakarya olarak gelişimimizi sürdüreceğiz. Tüm bu yatırımlarda bizlere en önemli katkıyı sunan Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

4,7 MİLYARLIK YATIRIM

Sakarya’ya gerek açılışlar gerekse farklı ziyaretler dolayısıyla sıklıkla geldiklerini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya’nın son yıllarda gaza bastığını, gelişen sanayisiyle de en uğrak şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Varank, her gelişlerinde bir başka başarı hikâyesi duymaktan büyük memnuniyet duyduklarını paylaşarak, 4,7 milyar TL’yi bulan yatırımların resmi açılışlarını yaptıklarını kaydetti.

SAKARYA SANAYİDE GAZA BASTI

Bakan Varank, “Ülkemizin önde gelen sanayi şehirlerden Sakarya’da bulunmaktan dolayı oldukça mutluyum. Sakarya sanayide son zamanlarda gaza bastı. Her geldiğimizde farklı yatırımlarla karşılaşıyoruz. Bugün 4,7 milyarlık bir yatırımın açılışını gerçekleştirmek için buradayız. Her zaman söylüyoruz müteşebbislerimiz bizim göz bebeğimiz. Tüm dünyada yaşanan türbülansa rağmen hiç bir zaman geri adım atmadılar. Bugün 44 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. AK Parti iktidarı olarak bizlerde değerli yatırımcılarımıza tüm desteğimizi sürdürüyoruz. Tabi bu noktada muhalefetin tavrı da yine çamur atmaktan ibaret olacaktır. Bizler onlara inat önümüze bakacağız ve yatırımlarımızı artıracağız” dedi.

İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI SUNACAK

Varank, açılışı yapılan fabrikalar, Organize Sanayi Bölgeleri gibi yatırımların Sakarya’ya değer katmaya devam edeceğini belirterek, “Bütün bu projeler istihdama da çok önemli katkılar sunacaktır. Dünyada oluşan salgın hastalıklar ve savaşlar küresel anlamda tüm dünyayı ciddi ölçüde etkiliyor. Uluslararası finans kuruluşları dahi tahminlerini sürekli güncelliyor. Fakat bizler geleceğimizden hiç bir zaman şüphe etmiyoruz. Çünkü Sakarya gibi illerimiz bizi içinde bulunduğumuz bu küresel enflasyondan çekip alacaktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi