- Şevval GEÇİN'in özel haberi - 

Koronavirüs salgını, döviz kurlarında yaşanan artış ve giyim sektöründe fiyatların artması sonrası Yeni Sakarya Gazetesi’ne konuşan pazar esnafı, hem kendilerinin hem de vatandaşların zorluk yaşadığına dikkat çekti.

UMUTLARINI YİTİRDİLER
2021 yılında tüm umutlarını yitirdiklerini söyleyen Veysi Terkin, “Senenin başında koronavirüs salgını ile uğraştık. Derken zaten belli bir süre boyunca kapalı kaldık. Ramazanda giyim kısmı hiç açılmadı. Açılsak bile satışlarımızı doğru düzgün yapamadık. Ardından yaz aylarının sonu itibari ile ekonomik dalgalanmalar meydana geldi. Birden artış yapan benzin fiyatları ve döviz kurları bizleri büyük anlamda etkiledi. 2021 yılı bizim için adeta felaket yılı oldu. Umarım 2022 yılında güzel şeyler olur” ifadelerini kullandı.

2022 YILI UMUT IŞIĞI
Yeni yıla umut ile bakan Mahmut Koç ise 2022 yılı temennisinde bulundu. Esnaf Koç, “Sakarya’nın neredeyse her ilçesinde pazar açmaya çalışıyoruz. Bizim için bu yıl çok zorlu bir süreçti. Allah’a şükürler olsun bir şekilde bu yollardan geçtik. Bu yıl vatandaşımız da biz de mağdur olduk. Tam alışveriş yapabilecekken ekonomik dalgalanmadan dolayı artan fiyatlar satış yapmamıza engel oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın dövize yapmış olduğu işlem ile birlikte umarım düzelmeler yaşarız” diye konuştu.

YETKİLİLERDEN TALEPTE BULUNDU
Bu yılı kaybetme yılı olarak benimseyen Mahmut Gülüç, “Koronayla birlikte bizler kapandık açılamadık. Sadece pazar yerlerinde değil dükkanlarımızda da sorunlar yaşadık. Bu süreçle belediyelerimizden ve devletimizden ek yardımlar aldık. Bunlar için teşekkür ediyorum lakin şu an çektiğimiz kredilerde ödeme zorluğu yaşıyoruz. Bizler zararımızı karşılayamazken üzerine ödemeler yapmaya başladık. Tek talebimiz bu ödemelerin 6 aylığına uzatılması” dedi.

Editör: Haber Merkezi