Sarıçamlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Memur Sen Toplu Sözleşme Masası'ndan kazanım adı altında elde ettiği anlaşmalar ile Kamu ve KİT'ler arasında adaletin ve hakkaniyetinde terazisini bozmuş, özellikle kamuda görev yapmakta olan müdür, müdür yardımcıları, başmühendis gibi makamlarda bulunan memurlara büyük haksızlık yapmıştır.

KİT'lerde görev yapan başmüdür, kombina, fabrika, müessese ve işletme müdürlerinin maaşlarına 25 puan/448,36 TL ilave zam yapılacak. (Kamudaki Müdürler yok sayılmış ve 25 puanlık ilave zamdan faydalandırılmamıştır.)

KİT'lerde görev yapan başmüdür, kombina, fabrika, müessese ve işletme müdürlerinin yardımcılarına, bölge müdür yardımcılarına ve şube/kısım müdürlerinin maaşlarına ilave 10 puan/179,34 TL ödeme yapılacak.(Kamudaki Müdür Yardımcıları, Şube/Kısım Müdürleri yok sayılmış ve 10 puanlık ilave zamdan faydalandırılmamıştır.

Bu ayırımcılığa sebep olan haksız ve adil olmayan uygulamalar Kamu görevi yapmakta olan Müdür, Müdür Yardımcıları ve Başmühendis gibi ünvan sahibi personelde moral ve motivasyon olarak büyük yıkıma sebep olmuştur.

Ayrıyeten yine Lojman konusunda da KİT'le Kamu arasında adil olmayan düzenlemeler göze çarpmaktadır.

KİT personeline lojman kirasından %15 indirim yapılacak. (KİT Pesoneline %15 Lojman indirimi gelirkenken, Kamu personeline sene başı itibariyle Lojman zammı ile beraber adaletsizlik had safhada kendini gösterecektir.”

Editör: Haber Merkezi