Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, yaptığı açıklamada anaç koyun keçi desteklemeleri için çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamamış yetiştiriciler için Koyun Keçi Bilgi Sisteminin (KKBS) 2-7 Mart tarihlerinde açılarak başvuruların alınacağını kaydetti.

2-7 MART TARİHLERİNDE KKBS AÇIK KALACAK
TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, “5 Kasım 2021 tarihli Hayvan Bilgi Sisteminden (TURKVET) Koyun Keçi Bilgi Sistemine (KKBS) alınan, işletme ve hayvan bilgileri esas olmak üzere meri mevzuattaki destekleme şartlarını taşıyan yetiştiricilerimizin 2021 yılı anaç koyun keçi destekleme başvuru kayıtları 2-7 Mart 2022 tarihleri arasında il birliklerimizce KKBS'ye yapılacak ve Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerince yerinde yapılacak tespitler doğrultusunda desteklemeye dahil edilecektir" dedi.

MAĞDURİYET GİDERİLECEK
Genel Başkan Çelik, açıklamasında anılan tarihler arasında Koyun Keçi Bilgi Sisteminin açılacak olmasıyla başvurusunu yapamayan yetiştiricilerin mağduriyetinin giderileceğine işaret ederek; "Yetiştiricilerimize bir şans daha verilmiştir. Bu şansı iyi değerlendirerek başvuru süresinin kaçırılmaması yetiştiricilerimizin yararına olacaktır. Yetiştiricilerimize bu fırsatı veren Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'nin şahsında Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğüne şahsım, yetiştiricilerimiz ve sektörümüz adına teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi