Hükümet ve işçi konfederasyonları, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü üzerinde anlaşma sağladı.

Hükümet ile Türk-İş ve Hak-İş arasında 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili 31 Mayıs'ta başlayan pazarlık görüşmeleri sonuçlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada; “Türkiye bölgesel bir güçtür. Türkiye sorunları çözme kabiliyeti olan bir ülkedir. Ekonomide de sorunlar vardır. Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı vardır ve her şeye rağmen büyüme hızı artan bir ülkedir.

Bakan Bilgin; “Türkiye her şeye rağmen çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecektir. Bu sözleşme bence oldukça Türkiye’nin toplumsal barışına hizmet edecek sözleşmedir. Kamu aylığı, ortalama 5 bin 835 liraya ulaşmıştır. Bu önemli bir rakamdır.
Oranlar sadece ücretlere değil, sosyal haklara da yansımıştır."
Kamudaki işçilerin taban ücreti 4 bin 100 liraya yükseltildi. Ücretlere 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı.

Editör: Haber Merkezi