Erenler Belediyesi, İŞKUR ile gerçekleştirdiği ortak çalışma sonucu belediye binasında kurulan irtibat bürosunda işverenle işsizleri buluşturuyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Küresel bir sorun olan işsizliğe yerel çözümler üretmek düşüncesiyle başlattığımız bu çalışma yerel yönetimler bağlamında atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.
Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü: “İşçi talebinde bulunan fabrikaların kalifiyeli işçi taleplerine cevap vermek için metal şekillendirici, gaz altı kaynakçı, hazır giyim sanayi, pres tezgahı operatörü gibi birçok dalda verilen kurslardaki eğitim ile işsiz vatandaşlarımızın kalifiyeli işçi olarak iş bulmalarında yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda kalifiyeli işçi talebinde bulunan iş yerlerinin de ihtiyaçları karşılanmış oluyoruz” dedi.
Erenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şenol Dinç ise 2012’nin ilk 8 ayında Erenler Belediyesi İş-Kur ofisine müracaat eden vatandaşların, ihtiyaç duyulan kalifiyeli işçi durumuna göre açılan kurslar sayesinde yüzde 85 oranında işe yerleştirildiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi