Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız döviz kuruna bağlı artan mama fiyatlarına bağlı evcil hayvanların sokağa salınması sorununa ilişkin yazımı açıklama yaptı. Başkan Yıldız şunları kaydetti; “Son günlerde dövizdeki kur artışına bağlı olarak her şey de olduğu gibi kedi, köpek mamalarında da maalesef yüksek fiyat artışına neden oldu.
Ekonomik sıkıntıları olan, daha önce evcil hayvan sahiplenen vatandaşlarımız fiyat artışından dolayı artan maliyetler nedeniyle hayvanlarını sokağa bırakıyor.
Sokakta çok sayıda cins kedi, köpek görmeniz bu günlerde çok normal olmaya başladı. Gerçi devletimiz Avrupa da uygulanan, hayvanların sokağa bırakılmaması ve de her türlü takibi için çip sistemini uygulamaya koydu.

Önümüzdeki aylarda hayvanları sokağa salma, çalınma, kaybolma vb. uygulamalar minimize olacaktır. Hayvanına çip uygulayıp sokağa salanlara ciddi para cezası mevcuttur. Çip sistemi süratle devreye giriyor. Sistem devreye girdikçe hayvanların terk edilmeleri minimize olacaktır. İnsanımıza ve de tüm can dostlarına çok mutlu, güzel günler dilerim.”

Editör: Haber Merkezi