Çimento fabrikası kurulması düşünülen Darıçayırı Beldesine giderek incelemelerde bulunan MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Karasu’nun ciğerlerine hançer vurulduğunu belirterek, “Bu göz göre göre şehrin geleceğine ihanettir” dedi. Belde sakinleri ise sloganlar artık, çimento fabrikasının kurulmasını istemediklerini söylediler.
300 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan çimento fabrikasına karşı olan ve TBMM’de bu yönde çalışmalarını yıllardır sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, beldeye giderek muhtarlar ve belde sakinleri ile köy kahvesinde buluştu. Yuvalıdere Belediye Başkanı Adnan Keskin’in de katıldığı toplantıda köylüler adına konuşan Esentepe Mahalle Muhtarı Fuat Aşık ve belde sakini Şakir Aksoy, “ Fındığımız para etmiyor, süt para etmiyor, hayvancılık yapamıyoruz derken bu millet artık ne deseler kanacak hale geldi. İş vaadi ile milleti kandırdılar” dedi.
 
KİRLİ SANAYİ
Çimento fabrikalarının 3.dünya ülkelerinde kurulduğuna vurgu yapan Kutluata, “Çimento fabrikalarının ürettiği toz, atık gaz ve kimyasallar çevreyi, bitkileri, hayvanları, su havzalarını ve insanlarımızı tehdit altına almaktadır. Bunun dünyada acı örnekleri var. Göz göre göre Sakarya’ya ihanet edenler, Karasu’nın ciğerlerine hançer vuruyor” dedi.
 
KARASU’YA HANÇER
Kutluata, “Bu basit bir mesele değildir. Sizin gücünüz ve desteğiniz ile gerekeni yapmaya çalışacağız. Elbette yatırım yapılsın, üretime güç gelsin, Türkiye üretsin, Sakarya kazansın ama bu şekilde böyle bir yatırım olmasın.” diye konuştu
Editör: Haber Merkezi