Sakarya Ticaret Borsası (STB) ülke çapında ses getirecek yeni projeler üretmeye devam ediyor. STB Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç, Sakarya ilinin tarım kaynakları bakımından önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin daha iyi kullanılması için AB mikro hibe programına yeni bir proje yazmak için çalışma yaptıklarını açıkladı.
Başkan Koç, “Genel Sekreterimiz Yiğit Ateş ile proje birimimiz yoğun bir çalışma içerisine girdik. Projemiz ilimizde üretilen ve ekonomik öneme sahip ürünlerin saklanmasından tutun da yeni teknolojilerin kullanılması hususunda geniş bir çerçeveyi içine alacak. Bu projeyle tarım ürünlerimizin ticaretini kolaylaştıracak yurt dışındaki emsallerine örnek teşkil edecek yeni bir sistemi üyelerimize ve ilimize kazandırmayı planlıyoruz” dedi.
Geliştirilen projenin bu ay içerisinde Merkezi Finans ve İhale Birliği’ne (MFİB) sunulacağını ifade eden Fikri Koç, “Projemizin başarılı bulunması halinde Sakarya tarım alanında kendinden daha çok bahsettirecek konuma gelecektir” diye konuştu. Ticaret Borsası’nın “Üyeye hizmet, ülkeye hizmet” misyonuyla hareket ettiğini hatırlatan Fikri Koç, daha sonra şunları daha kaydetti: “İyiyi sunmak için gerekli donanım ve deneyime sahibiz. Finansmanını hibelerle sağlayacağımız projemizin faaliyete geçmesi ile umarım ilimiz adına örnek olabilecek önemli bir başarıyı yakalarız.”

Editör: Haber Merkezi