Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, 92.1 frekansından yayın yapan Hür FM’de Hür Meydan programının konuğu oldu. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’nun sorularını yanıtlayan Akdardağan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akdardağan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ODA’NIN BORCUNU ÖDEDİK
“Göreve geldiğimizde 780 bin TL civarında bir borç yükü vardı, çoğu esnafımız hacizliydi. Bu borcu ödedik. Üyelerimize her konuda eğitimler verdik, onlar için faydalı geziler düzenledik. İşyerlerini terk etmeden, oturdukları yerden sisteme girerek birçok ruhsat ve evrak işini halletmelerini sağladık. Şu an 965 üyemiz var. Sakarya genelindeki ise 6-7 civarında bakkal esnafı bulunuyor.”

BAKKAL YANINA MARKET
“Bakkal bulunduğu mahallenin adeta bekçisi gibidir. Adres sorulan, bilgi alınan yerdir. Anahtar teslim edilen, gerektiğinde borç para istenen, para olmadan alışveriş yapılabilen yerdir. Vatandaşlarımız esnafına sahip çıksın istiyoruz. Bilhassa da yerel yönetimler işyeri açma ruhsatı verirken iki metre arayla iki bakkal ya da bakkalın yanına süpermarket gibi uygulamaların önüne geçsin istiyoruz.”

YÜREKTEN KUTLUYORUM
“Zor şartlarda, adil olmayan bir rekabet ortamında ayakta kalmayı başaran, ilke ve değerlerinden taviz vermeden yoluna devam eden, güler yüzle vatandaşına hizmet eden bakkal esnafımı alkışlıyorum. Kendilerini yürekten kutluyorum. Oda olarak onların her türlü sıkıntılarına çözüm üretmek ve taleplerini yerine getirmek adına gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi