AYVA RUSYA YOLCUSU
Ayvanın başkenti Geyve’de yaklaşık 13 bin hektarlık arazide 65 bin ton ayva rekoltesi bekleniyor. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’nın ‘çiftçinin ürünü değerli olsun’ diye başlattığı tanıtım meyvelerini vermeye başladı. Geyve’den Rusya’ya ilk ayva sevkiyatı başladı.

ÜRETİCİYİ MUTLU ETTİ
Geyve’de üretilen ve birçok Avrupa ülkesine ihraç edilen, lezzetiyle nam salan Geyve Ayvası, yüksek rekoltesi ve prim yapan değeriyle üreticiyi mutlu etmişti. Sarı elmas olarakta adlandırılan ayva şimdi de Rusya’ya ihraç edilmeye başlandı.

TANITIMIN ÖNEMİ BÜYÜK
Gestas Soğuk hava deposu yetkilisi Muharrem Bayıl; “İhracat yaparken yetişen ürünün kalitesi kadar tanıtımının ne kadar önemli olduğunu gördük. Marka değeri oluşmamış ürünlerimizi yıllarca Sakarya nehrine döktük. Görüyoruz ki Geyve Ayvası için yapılan tanıtımlar hedefine varıyor. Ayvanın Başkenti Geyve sloganı kazandırmaya başladı. Artık yetiştirilen ürünlerimizi değerlendirmeye başladık. Ayvamız şu anda Türkiye’de ve Avrupa’da aranan bir meyve. Dolayısıyla şu aralar üretici, ayvanın piyasasından çok memnun. İnşallah böyle devam eder. Böyle devam ettiği müddetçe de ayva dikim alanları artacak” dedi.

DÜNYAYA AÇILIYOR
Bölgeden ihracat yapan Süleyman Turan; “Geyve Ayvasının bölgenin ikliminden kaynaklı olarak sulu ve lezzetli olduğuna dikkat çekip, ayvanın elma gibi ısırılarak da yenilebildiği için daha çok tercih edildiğini kaydetti. Bugün Rusya’ya gönderilen Geyve Ayvası önümüzdeki günlerde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Azerbaycan ve Kazakistan’a kadar gönderilecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi