Akaryakıt fiyatlarına gelen fahiş zamların ardından mazotun litre fiyatı 30 liraya kadar dayandı. Neredeyse her gün zam gelmeye devam ederken bu gece yarısı da motorinin litre fiyatına 1 lira 29 kuruş zam geldi. 

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından hükümette YHT ve banliyö trenlerine yüzde 30 oranında zam yaptı. Terminalde bulunan otobüs yazıhanesi işletmecileri ise  kara kara düşünmeye devam ediyor. Yapacakları zammın da bir çözüm olmadığını düşünen yetkililer akaryakıt fiyatları nedeniyle zamma mecbur kaldıklarını söylüyor. Yaptıkları her zam sonrası müşterilerinin azaldığını belirten yetkililer artık kontak kapatmayı düşündüklerini artık teker çevirecek pozisyondan çıktıklarını söylediler. Şirket temsilcileri mazotun sürekli artması nedeniyle biraz daha bekleme kararı aldıkları motorinin 35 lira seviyelerine çıkmasının ardından bilet fiyatlarına kallavi bir zam yapacakları öğrenildi. Şu an için Adapazarı Esenler bilet fiyatlarının 140 lira olduğu zamların bir kaç gün daha böyle devam etmesi sonrası fiyatın 200 liraya kadar çıkacağı belirtildi.

KOMŞUDA FİYAT ARTTI
Firmaların Kurban Bayramı'na kadar akaryakıt fiyatlarına zam gelmez ise bilet fiyatlarına yapılacak zamma direnecekleri öğrenildi. Öte yandan Kocaeli'deki otobüs firmalarının bilet fiyatlarına zam yaptığı öğrenildi. En çok kullanılan hat olan İzmit Harem hattının bilet fiyatlarının 100 liraya merdiven dayadı. Mayıs ayında 150 lira olan İzmit Ankara arası bilet fiyatı yeni zam ile birlikte 230 liraya çıktı.

Editör: Haber Merkezi