Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu yönetiminden anlamlı projeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada; “Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu olarak milli ve manevi değerlerimize çok önem veriyoruz. Öğrencilerimizin mili şuur kazanması adına, şehitliğin dinimizdeki yerini ayet ve hadislerle öğretiyoruz. 
Tarihimizdeki kahramanlıkları ve kahramanları tek tek anlatıyoruz. Zira tarihiyle bağı kopan bir neslin hayat damarlarından en önemlisini kaybedeceğine inanıyoruz. ‘Vatan Sevgisi imandandır’ hadisinin gereği olarak, Yüce kitabımız Kur’anı Kerim’in ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, bilakis onlar yaşayanlardır, siz farkında değilsiniz’ müjdesi doğrultusunda şehitliği anlatıyoruz. 
Geçmişi şan ve şereflerle dolu milletimizin, düşmana ve vatan hainlerine karşı gözünü kırpmadan şehadet şerbetini nasıl içtiklerini anlatıyoruz. Ayrıca özelde her sınıfımızın kapısına şehadet şerbetini içmiş, Sakaryalı şehitlerimizin fotoğraf ve özgeçmişlerinin olduğu panolarımızı astık. 
Onları öğrencilerimize tanıttık. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi, ‘Sen şehit oğlusun’ vurgusunu hafızalarımızdan asla çıkarmıyoruz. Ve diyoruz ki; Asımın nesli bu olsa gerek.”

Editör: Haber Merkezi