Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al göreve başlamasının ardından yapılanları, düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Prof. Dr. Al, hedefimiz ilk 20'ye girmek diyerek, "YÖK tarafından tanımlanan listede ilk 20'ye girmek istiyoruz. Amacımız bir araştırma üniversitesi olmak. YÖK araştırma üniversitelerine özel imtiyazlar tanıyor. Şu an ULAP sıralamasında 26'dayız. Ancak kısa sürede 20'ye gireceğimizi düşünüyorum." dedi.

Çalışma ekibinde de bu hedefler doğrultusunda öncelik verileceğini ifade eden Prof. Dr. Al, İnsanlara güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hedefler doğrultusunda çalışma ekibimize bakıyoruz. Sakarya Üniversitesi Rektörü olarak üniversiteyi ilk 20'ye taşımak için çalışacağız. Bizi bu hedeflere taşıyacak arkadaşlar önceliğimiz olacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra ise yönetim ekibini tanıtan Prof. Dr. Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu'nu takdim etti.

Prof. Al sözlerini şöyle sürdürdü, "Araştırma Üniversitesi hedefini koymak için Araştırma Dekanlığı kurduk. Resmi olarak böyle bir dekanlık yok ama gayri resmi olarak kurduk. Bir evrensel değerlerden beslenirken yerel değerlerden de beslenmek istiyoruz. Biz Sakarya'ya katkı sağlamalıyız. Sakarya'nın sağlığına katkıdan başlayabiliriz diye düşünüyorum. Çevre, sanayi ve ticaret alanlarında çalışabiliriz. Sakarya'nın derdi bizim derdimiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Al, ayrıca kampüse sivil giriş çıkışlar konusunda daha esnek davranmayı planladıklarını ifade ederek, "İnsanlarımız kampüsümüze gelebilsin istiyoruz. Bu kapsamda güvenlik konusunu çevre olarak değil bina olarak almak istiyoruz" dedi.

Prof. Al şöyle devam etti:

"Üniversitemiz Sakarya'nın markasıdır. Sakarya, SAÜ'ye cidden değer veriyor. Medyayı da son derece önemsiyoruz. İlk 3 aylık sürede göstermiş olduğunuz ilgiden memnunuz. Çok tartışma içinde olalım istemiyoruz. 1 yıl süre istiyoruz. Hiçbir eleştiriyi kişiselleştirmiyoruz, yapılan eleştiriler önemlidir. Saydam olmaya çalışıyoruz."

"Kütüphanemiz, SAÜSEM binamız ve kafemiz var. Burada bir gençlik ofisi kurmak istiyoruz. Kampüsümüzü 24 saat öğrencilerimize açık olmak istiyoruz"

Prof. Dr. Al daha sonra ise basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Editör: Haber Merkezi