2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte prefabrikte eğitim alan 650 Küpçüler İlkokulu öğrencileri bir hafta aldıkları eğitimden sonra okulları yıkılarak, başka okullara dağıtılmıştı. Eski okul yıkılarak yerine yenisinin temeli atılmıştı ancak 2019 yılına kadar temel bir türlü yükselmemişti. Okulun yapılmaması çevre sakinlerinin büyük tepkisine de neden olmuştu. Aradan geçen 5 yılın ardından Küpçüler İlkokulu tamamlanarak faaliyete alındı. Mahalle sakinleri ise artık çocuklarının başka okullara gitmemesi yönünden memnun. 

TEVER DUYURDU 
Müjdeli haberi ise AK Parti İl Başkanı Yunus Tever sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile duyurdu. Başkan Tever, “İktidarlarımız döneminde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımların katbekat fazlasını gerçekleştirdik. İnşası tamamlanarak eğitim öğretim dönemine yetişen 24 derslikli Küpçüler İlkokulumuz Erenler’imize çok yakıştı. Hayırlı olsun.” Dedi. 
TARTIŞMALARA CEVAP
Okul ile ilgili tartışılan konulara da değinen Başkan Tever, “Küpçüler İlkokulu salgın döneminde bazı çevrelerce çok fazla tartışma konusu yapılmıştı. Bu yılki eğitim dönemine yetişmesi mümkün değil diyenler bile olmuştu. Geçmişte olduğu gibi, bugün de yarın da kim ne derse desin eser, icraat ve hizmet siyasetimize durmadan devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı. Serkan OK

Editör: Haber Merkezi