'YENİ OLAN HER ŞEY DİKKAT ÇEKER”
Geyve Meslek Yüksekokulu’nun “Yazılı Basından İnternet Medyasına: Bir Gazetecinin Gözünden Dönüşümün Hikayesi” temasıyla düzenlediği etkinlikte konuşan Zeki Aydıntepe, “Yazılı basından internet medyasına geçiş vatandaşın ilgisini de internet haber sitelerine çekti. Zaten genel olarak toplumumuzda yeni olan her şeye karşı bir ilgi artışı vardır. Bunu biz de tecrübe ettik. Artık gazetelerin yazılı nüshalarını satın alanlardan daha çok internet sitelerini takip eden okurlar var.” dedi.

“İNTERNET HABERCİLİĞİ BİR DÖNÜŞÜM YARATTI”
İnternet haberciliğinin gazetecilik alanında getirdiği yeniliklere ve fırsatlara dikkat çeken Aydıntepe, “Artık gazeteciliği daha az personel ile de yapabilme imkanı var. Önceden her haber için bir muhabir istihdam etmeniz gerekirdi ve habere sizin gitmeniz beklerdi. İnternet ile birlikte deyim yerindeyse artık haber size gelmeye başladı. Bu yönüyle gazetecilikte bir dönüşüm yaşandığını belirtmemiz gerekir. Sahadan haber almak hem kolay hem hızlı hem de daha az maliyetli oldu” dedi.

“GAZETECİLİK MESLEĞİ KİŞİYE İTİBAR KATAR”
Yarım asra yakındır gazetecilik mesleği ile uğraştığını belirten Aydıntepe, “Bu mesleğin bana kattığı en büyük kazanım itibar oldu. Gazetecilik, layıkıyla yapıldığında kişiye itibar katan, ona sosyal prestij sağlayan bir meslektir” dedi. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Aydıntepe, “Gazetecilik mesleğini isteyerek yaptığınızda ve temel motivasyonuz da halka doğru bilgiyi ulaştırmak olduğunda emeğinizin karşılığını maddi ve manevi olarak mutlaka bir gün alırsınız” dedi.
Zeki Aydıntepe konuşmasının son bölümünde ise Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdüğü Yeni Sakarya Gazetesi’nin, Demokrat Sakarya adı ile kurulup daha sonra Yeni Sakarya adını alarak 68 yıldır yayın hayatında olduğuna vurgu yaptı ve “Dijital medyadaki yenilikleri takip ediyoruz ve edeceğiz. Ama biz gazetemizin basılı bir şekilde de yayın hayatına devam edebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi. 
Etkinliğin sonunda Geyve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Taha Dursun tarafından Zeki Aydıntepe’ye teşekkür belgesi takdim edildi ve tüm katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.
 

Editör: Haber Merkezi