İLİMİZİ TEMSİL ETTİ
10 Yıldan beri Tunus'ta düzenlenen I-FEST (İnternational Festival of Engineering Science and Technology in Tunusia) yarışmasına Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Asya, Güney Amerika ve Avrupa kıtalarından 35 ülkenin önde gelen okulları davet edildi. Ülkemizden 5 okulun katıldığı yarışmada bölgemizi ve ilimizi Cevat Ayhan Fen Lisesi temsil etti.

254 PROJE
Uluslararası düzeyde 120, Tunus yerel okullarından 134 olmak üzere toplamda 254 projenin yer aldığı yarışmaya Cevat Ayhan Fen Lisesi, Kimya öğretmeni Yusuf Subaşı danışmanlığında 11.sınıf öğrencileri Bengisu Zengin ve Tuanna Özcan tarafından hazırlanan 'Ölümcül bir hastane virüsü olan Acinetobacter baumanni bakterisi için seçici besiyeri (tanı ortamı) üretimi' adlı projeyle katıldı.

5 GÜNLÜK ORGANİZASYON
Tunus hükümetinin dışişleri, eğitim ve kültür bakanlıklarının destek verdiği bilim projeleri yarışmasının yanında çeşitli bilimsel konferanslar, etkinlikler ve robotik yarışmasının da yapıldığı organizasyon 5 gün sürdü.

ETKİLİ VE SAMİMİ İLETİŞİM
Okul Müdürü Yunus Birincioğlu, böylesi seçkin ve nitelikli bir yarışmada derece almaktan gurur duyduklarını belirterek Kimya öğretmeni Yusuf Subaşı ile öğrenciler Bengisu Zengin ve Tuanna Özcan’ı tebrik etti. Birincioğlu, gümüş madalya kazandıkları organizasyon boyunca yabancı ülke grupları ile etkili ve samimi bir iletişim kurduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi