İlköğretim haftası Kutlama Programı ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş başkanlığında İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende eğitimciler Atatürk’ün Anıtı’na çelenk sundu. Valilik tören alanındaki Atatürk Anıtı’na İlköğretim Haftası çelengini sunan Durmuş, eğitim camiasının 2018-2019 eğitim öğretim yılını tebrik ederek yeni eğitim yılında başarılar diledi. Ardından program  Adapazarı Vakıfkent İlkokulu’nda düzenlenen programla devam etti.

‘VATANINI SEVEN NESİLLER’
Valiİrfan Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Öğrencilerin kalbinde en ufak bir sevgisizlik yok. Öğrenciler beyaz bir kağıt ve bir çeşit hamur gibidir. İstenilen şekilde yetiştirabilirsiniz. Eğer biz idealist olursak, 'Çocukları nasıl yetiştiririz?' diye düşünürsek bu çocuklardan vatanını milletini seven nesiller yetişir. Görevimizi layıkıyla yaparsak kurtla kuzu yan yana gezer, terör ortadan kalkar. Bilgi sadece anahtardır, öğrenciler ona bir şekilde ulaşır. Biz, iyi biri insan yetiştirebiliyor muyuz ona bakalım” dedi.

BAŞARI
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgi ise yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un selamlarını ileterek, "Eğitimde kalite yolculuğu önemli. Bizim için her şeyden önemlisi sınıftaki çocuklarımızdır. Öğretmenlerimiz sınıfta başarıyı yakalayamazsa o suç bizim suçumuz. Onun için eğitimin merkezinde öğretmenlerimiz var. Bu yıl çok geniş bir merkezi programda eğitimde kalitenin arttırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sahadaki bütün paydaşlarımızla en önemlisi sınıftaki öğretmenlerimizle başarıyı yakalamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÜRETEBİLEN VE DEĞERLENDİREBİLEN
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise yeni eğitim yılının ülkeye, millete ve Sakarya'ya iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesi temennisinde bulunarak, “Çağdaş ülkeler arasında yer almak için araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye de devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan koro, konser verdi.

Editör: Haber Merkezi