Programa Serdivan Kaymakamı Sayın Muhsin Çatmadım, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Dere, Şube Müdürü Akın Çetin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“TİYATRO GÜZELLİĞİN YANSITILDIĞI BİR OKULDUR”
Programda Okul Müdürü Ali Kınay günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Sözlerine Namık Kemal’in: “Tiyatro başta ahlak olmak üzere dilin güzelliğinin yansıtıldığı büyük bir okuldur. “cümlesi ile başlayan kınay, Milli Eğitim Bakanımız Ziya selçuk’un bir anısını anlatarak tiyatronun eğitimdeki önemini vurguladı. kınay konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şekspir’in kahramanı Hamlet’in: “Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu!” cümlesi ile Necip Fazıl’ın Bir Adam Yaratmak adlı eserinin kahramanı Hüsrev’in :“Allah’ım ben yok olamam!” yakarışı aynı ruh çilesini anlatır. Necip Fazıl’ın Reis Bey’inde “Dünyanın en sert ve en yumuşak madeni kalp. Ateşini bulsun hemen değişir.” sözüyle gönüllere girmenin mutlaka bir yolunun olduğunu vurgular. Haldun Taner’in Keşanlı Ali Destanı’nda söylenen “İnsanlar ölür, destanlar yaşar.” sözü hafızalara kazınır. dedi.

“HER SANATKÂRA İMPARATORLUK TACI TİYATRODUR”
Okul Müdürü Ali Kınay konuşmasına Necip Fazıl’ın: “Benim için tiyatro ictimai davada en büyük bir vaaz kürsüsüdür. Her sanatkâra imparatorluk tacı tiyatrodur.” cümleleriyle son verirken programın hazırlanmasında büyük emekleri olan Edebiyat öğretmeni Hamiyet Yavan’a, Müzik öğretmeni Yücel Demirdilek’e, Yasin Görgülü’ye, öğretmenlerine ve öğrencilerine  teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER PERFORMANSLARIYLA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Program çeşitli oyunlardan bölümlerin sergilendiği renkli bir etkinlik ile devam etti. Öğrenciler Bir Adam Yaratmak, Lüküs Hayat, Keşanlı Ali Destanı, Hamlet adlı oyunlardan ve Geleneksel Türk Tiyatrosu türü olan orta oyunundan kesitler sundu. Öğrencilerin performansları izleyicilerden büyük alkış aldı. Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliği kalabalık seyirci grubu beğeni ile izledi

Editör: Haber Merkezi