Sakarya’da sadece IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan, başarılarıyla ilimizin gururu olan Radyo TV alanı 2019–2020 eğitim öğretim yılından itibaren mesleki açık öğretim lisesine (MAOL) öğrenci almaya başlıyor.
2009–2010 eğitim öğretim yılından itibaren hem yerel hem de ulusal sektöre nitelikli ve uzmanlaşmış teknik eleman yetiştiren radyo TV alanı geçen 10 yılda elde ettiği başarılarla göz dolduruyor.  Özellikle Türkiye çapında düzenlenen kısa film yarışmalarında 5’i Türkiye birinciliği olmak üzere toplamda elde ettiği 19 Türkiye derecesi ile ulaşılması zor bir rekora ulaşmış durumda.  Bunun dışında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ve Güzel Sanatlar Lisesi’nin işbirliği ile 24 Kasım Öğretmenler günü için hazırlanan “Benim Adım Öğretmen” klibi büyük beğeni topladı.  
Sakarya’da çeşitli gazeteler, internet haber siteleri, kamu kurumlarının basın ve halkla ilişkiler birimi,  çeşitli fotoğrafçılar ve grafik – tasarım şirketlerinde mezunları istihdam edilmiş durumdadır. Ayrıca ulusal çapta Netflix Türkiye ve sinema filmlerinin montajının yapıldığı şirkette, film dağıtım şirketinde, dizi ve sinema filmleri drone kameramanlığı gibi uzmanlık gerektiren çeşitli kademelerde çalışan mezun öğrencileri bulunmaktadır.
Radyo TV alanında okuyan öğrenciler sadece meslek öğrenmekle kalmıyor.  Yükseköğretimde de Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye’nin en iyi Radyo- TV – Sinema lisans programlarında okuyan veya mezun olmuş öğrencileri de bulunmaktadır. 
Deneyimli öğretmen kadrosu ve 10 yılın vermiş olduğu birikim ile 2019 – 2020 eğitim öğretim yılında radyo tv alanı Mesleki Açıköğretim Lisesi’ne öğrenci almaya başlayacak. Kayıtlar 21 Ağustos Çarşamba günü başlayacak. Kayıt olmak isteyenler IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne başvuru yapabilecekler.

Editör: Haber Merkezi