BİLİM SEVERLER BU ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELECEK
9-10 Ekim’de ev sahipliğini yapacağı Sakarya Bilim Sokağı etkinliğinde 31 atölyeye, 8 söyleşiye yer verecek.Çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaştırmak ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla hazırlanan sergi, atölye, laboratuvar çalışmaları, tematik oyunlar, yarışmalar, gösteriler, söyleşiler ve daha pek çok verimli uygulamayıiçinde barındıran etkinlikler Sakarya Bilim Sokağı’nda olacak.

“Bilim ve İnsan” temasından yola çıkarak hazırlanan etkinliğin hedef kitlesi 10-18 yaş grubu gençlerdir. 9 alt temada toplanan çalışmalar ise;‘Astronomi Gözlem ve Materyal Geliştirme’, ‘Zeka Oyunları’, ‘Robotik Faaliyetler’, ‘3D Materyal Geliştirme’, ‘Sanal Gerçeklik’, ‘Eğlenceli Fen Deneyleri (Temel Bilim Atölyeleri)’, ‘Afet ile Mücadele’ ‘Yarışmalar’ ve ‘Temel Bilim Söyleşileri’olacak.

9-10 EKİM
TUBİTAK, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, AFAD Sakarya İl Müdürlüğü, Kocaeli Bilim Merkezi ve Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi destekleri ve Agora Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde 9-10 Ekim’de Saat 09.30 – 18.00 arasında gerçekleştirilecek etkinliklere tüm bilim severlerin katılması bekleniyor.

ERASMUS GÜNLERİ AGORA ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDE!
Avrupa BirliğiEğitim ve Gençlik Programları kapsamında yapılan Erasmus+ projelerinin ve programlarının tanıtımı amacı ile 12-13 Ekim 2018 tarihleri tüm Avrupa'da gerçekleştirilecekErasmusdays etkinlikleri Sakarya’da Agora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2017 yılında 11 ülkede 655 etkinlik ile düzenlenen organizasyon bu yıl; Sakarya’nın değerlerini yaşatmak ve tanınırlığının artması için faaliyetlerini sürdüren Agora Alışveriş Merkezi’nde sergi ve tanıtım faaliyetleri ile organize edilecek. Öğrencilerin erasmus hakkında merak ettikleri her şey 12-13 Ekim’de yanıt bulacak.

Editör: Haber Merkezi