Adapazarı Atatürk İlkokulunda “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” yedi coğrafi bölgede yetişen ürünleri ve kültürel değerleri ön plana çıkartan görsellerle süslenen etkinlikle kutlandı

Yerli tüketimi bilinçli olarak artırmayı, tutumlu olma, yatırım yapma ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulamanın amaçlandığı “Türk Malları Haftası” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, yerli malı ürünlerini kullanmanın önemini kavramanın yanında yanlarında getirdikleri çeşitli yiyecek ve içecekleri birbirleriyle paylaşmayı öğrenirken kültürel zenginlikleri de görme fırsatı buldu.

YEDİ BÖLGENİN ÜRÜNLERİ TANITILDI
Öğretmenlerinin öncülüğünde minik öğrencilerin hazırladığı, ülkenin yedi coğrafi bölgesinde yetişen ürünlerin tanıtıldığı stantlara veliler yoğun ilgi gösterdi. Tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemini aşılama noktasında düzenlenen “Yerli Ürünleri Anlatan Kostüm Yarışması” da etkinliğe damgasını vurdu.

ATATÜRK İLKOLULU AİLESİNE TEŞEKKÜRLER
Atatürk İlkokulu Müdürü Tekin Ateş: “Yerli malı kullanma alışkanlığının küçük yaşlarda aşılanması gerektiğini vurgulayarak bilinçli tüketici olmak, coğrafyasında yetiştirilen ürünleri tanımak ve tüketmek noktasında çok önemlidir, bu doğrultudaki büyük emek ve destekleri için öğretmen, öğrenci ve velilerime teşekkür ederim.” dedi.

BİLİNCİ YERLEŞTİRMEK
Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Okul Müdürü Tekin Ateş’i, iş birliğinin gücünü en güzel şekilde resmeden öğretmen, öğrenci ve velileri tebrik ederek; “Ülkesini tanıyanlar, ülkesine en güzel şekilde fayda sağlayacak olanlardır. Küçük yaşlardan itibaren bu bilinci yerleştirmek de en asli görevimizdir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi