İlçedeki işadamlarının katkıları ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün desteğiyle hizmete açılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıflarından ilkokul öğrencileri serbest etkinlik zamanlarında, ortaokul öğrencileri de seçmeli ders programlarında faydalanacaklar.
Okul bünyelerinde açılan Akıl ve Zeka Oyunları sınıfları sayesinde öğrenciler eğlenerek öğrenmenin yanısıra, stratejik düşünme, görsel algılama gibi kazanımlara sahip olacaklar. Ferizli’de hizmetiçi eğitim kapsamında 54 öğretmen, yarıyıl tatilinde Akıl ve Zeka oyunlarıyla ilgili Öğretim Üyesi İsmail Özel’in rehberliğinde 30 saatlik eğitim aldılar.
İlçedeki 9 ilkokul ve ortaokulda kurulan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıflarının açılışını gerçekleştiren Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, bu projeye destek veren işadamlarına, eğitimcilere, akıl-zeka oyunlarının dağıtımını üstlenen Kitap Sarayı Bülent Özdoğan’a, velilere ve tüm öğretmenlere teşekkür etti.
Programda akıl ve zeka oyunları sınıflarıyla ilgili bilgi veren Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Sevinç, projenin Türkiye’de ilçeler bazında ilk kez Ferizli’de uygulandığına dikkat çekerek, ilçelerinde sürekli artış gösteren akademik başarının bu tür faaliyetlerle daha da yükseleceğini belirtti.
14 farklı türde (Becerikli Yapılar-Keva, Master Mind, Twın Game-2, Mangala, LookLook, Surakarta-Dama vb.) oyunların yer aldığı akıl ve zeka oyunları sınıflarının birçok özel okulda bile olmadığını belirten öğrenci velileri, çocuklarının bu anlamda çok şanslı olduğunu ifade ederek, Ferizli eğitimine katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.
Öğrencilerde; bilimsel temelli düşünme, proje temelli anlama becerilerini ortaya koymaları açısından son derece önemli görülen akıl-zeka oyunları sınıfında öğrencilerin, eğlenirken zekalarını geliştirmeleri, zihinlerini açmaları ve yeni bir şeyler öğrenmeleri sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi