Mesleki faaliyetler kapsamında daha önce Ankara Millet Camii, Kocatepe Camii, İstanbul Eyüp Sultan Camii, Bursa Ulu Camii gibi sekiz ayrı yerde Cuma namazı kıldıran Adapazarı AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu öğrencileri, geçen Cuma günü Türkiye’nin en büyük ikinci camii Adana Sabancı Camiinde Cuma namazı kıldırarak bir kez daha gönülleri fethetti.
Okul Müdürü Mustafa Bulut öncülüğünde meslek dersleri öğretmenleri ve öğrencilerden oluşan kafile tamamen kendi imkânlarıyla Adana’ya giderek hem okullarının tanıtımını yaptılar hem de mesleki çalışmalarını kalabalık cemaat karşısında uygulama fırsatı buldular.

----


Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin adını ülke genelinde duyuran öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Adana Sabancı Camii’ndeki Cuma Namazı uygulamasıyla ilimize de büyük gurur yaşattılar. Okulumuz öğrencilerine Yozgat, Kayseri, Mersin, Antalya, Manisa, Konya, Trabzon, Rize, Kocaeli, Erzurum, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır, Kırıkkale, Edirne, Bolu gibi birçok ilden ve Kosava’dan Cuma Namazı için teklif yapıldı.

----


Adapazarı AİHL Müdürü Mustafa Bulut Adana’da gerçekleştirdikleri uygulamayı sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı.
“Adapazarı AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu olarak, yarıyıl tatilinde de mesleki faaliyet ve tanıtımlara devam ediyoruz. Elhamdülillah Sakarya’dan Adana’ya gönül bağı kurarak, gönülleri coşturduk. Öğretmen ve öğrencilerimizle beraber Türkiye’nin en büyük ikinci camisi olan Adana Sabancı Camiinde Cuma Namazı kıldırdık. Beytullah Bilgiç evladımızın Cuma salasıyla başlayan icramız, İrfan Aydemir hocamızın Osmanlı Şeyhülislamı edasıyla muhteşem vaazı ve en az 7-8 dakikalık okulumuzu tanıtımı, Berzah Atabek evladımızın Sabancı Camiinin altı minaresinden merkezi sistemle Tüm Adana semalarında yankı yapan ve gönülleri titreten Öğle ezanı, İbrahim Dağdeviren evladımızın muhteşem Hutbesi, Beytullah Bilgiç evladımızın cemaatin gönlünde taht kuran namaz kıldırışı, Berzah Atabek ve Mustafa Ensar Kahraman’ın Gök Kubbeyi inleten müezzinlikleri fevkaladenin fevkinde idi.

----

 

Elhamdülillah bu faaliyet gönüllere dokunma, gönülleri fethetme hareketidir. Bu aşk bu sevda için yola revan olduk. Her yerde olduğu gibi Adana’da da cemaatin yoğun teveccühüne mazhar olduk. Yoğun ilgi gördük, adeta nerdesiniz dercesine bağırlarına bastılar. Gözyaşlarıyla öğrencilerimizi tebrik ediyorlardı. Bu faaliyet çok farklı. 29 harfle kurulacak cümleler tarife imkan vermiyor. Bu ancak yaşayarak ve yaşatarak tarif edilebilir ve anlaşılabilir. Bu bahtiyarlığı Rabbim bize ve camiamıza yaşattığı için ne kadar şükretsek azdır. İnşaallah bu faaliyetler yeni ufukların açılmasına vesile olur. Bizler hiçbir zaman imkansızlıkların arkasına sığınıp bahane üretmedik. Ekip olarak gece gündüz çalışarak en güzelini yapmaya gayret ediyoruz. İnandığımız bir şey vardır o da “İman varsa imkan da vardır.” Tabii bu faaliyetler tek kişinin gayretiyle ve becerisiyle olmuyor onun için emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

----

 

Adana Müftümüz Sayın Hasan Çınar ve Seyhan İlçe Müftümüz Sayın Mehmet Yaman başta olmak üzere bize gönül kapılarını açan tüm Adana’daki yöneticilere ve dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Adana programında emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bizlere bu imkanları sağlayan il yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Ve diyoruz ki “Fedakar ve yenilikçi yönetici kadromuzla, mesleğinde uzman öğretmenlerimizle, veli ve öğrencilerimizle, mezunlarımızla, bizleri dualarında unutmayan dostlarımızla, 64 yıllık Şanlı tarihimizle ‘Hep Beraber Daha Güzel Günlere’ Bizi izlemeye devam edin.”

Editör: Haber Merkezi