Okul idarecilerinin ve meslektaşlarının görevde kalması yönündeki ısrarlarına rağmen emeklilik dilekçesini veren Selami Gürsoy Hoca, “Her Mesleği zirvede ve zamanında bırakmasını bilmek gerekir” diyerek çok sevdiği öğretmenliğe veda etti. 
Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu Müdürü Mustafa Bulut sosyal medya hesabından Selami Gürsoy hocanın emekliye ayrılmasıyla ilgili duygu yüklü bir mesaj paylaştı.
İşte o mesaj:
BU CAMİA SİZİ HER DAİM HAYIRLA YAD EDECEK SELAMİ HOCAM
Allah herkese bu camiadan böyle geride HOŞ SADA bırakarak emekli olmayı, ayrılmayı nasip eylesin. Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmeni Sayın Selami Gürsoy Hocamız 35 yıllık Meslek hayatına noktayı koyarak emekli oldu. Kolay değil SELAMİ GÜRSOY Hocamızı anlatmak. TRT’deki Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma yarışmasında Birinci olan Öğrencimiz Beytullah Bilgiç için yarışma esnasında Program sunucusu Sayın Mustafa Cihat sormuştu bana. Beytullah’ı anlatır mısınız diye. Bende şu ifadeyi kullanmıştım. “Beytullah’ı anlatmaya 29 harf kifayetsiz kalıyor”. Selami Gürsoy hocam içinde hakikaten tüm harfler yetersiz kalıyor. Aynı zamanda okulumuz mezunu olan hocamız, okulumuzda ki 17 yıllık öğretmenliği süresince gönüllere taht kurarak emekli oldu. Hocamıza devam etmesi konusunda çok ısrarcı olmamıza rağmen, “Her Mesleği zirvede ve zamanında bırakmasını bilmek gerekir” dedi bizde saygı duymak zorunda kaldık. Hocamız tek kelimeyle mesleğinin aşığı, tam bir dava adamı ve gönül adamı. Hocamız yeri asla dolmayacak bir değer. Eksikliğini  çok hissedeceğiz. Doldurmakta çok zor. Selami Gürsoy hocamız, öğretmenliği yanında, Kürsü ehli, vaaz, sohbet ve dualarıyla ZİRVE de olan bir değer. Okulumuz adına öğrencilerimizle beraber ilimiz dahilinde, ilçeleriyle beraber hep kürsülerde gördük hocamızı. Bir zamanlar Orhan Caminin gölgesinden dahi geçemezken, son üç yılda Hocamızla beraber, Sadece Orhan Cami değil, il dışındaki birçok vilayetlerdeki en büyük camilerde öğrencilerimizle beraber Kürsülerde gördük hocamızı. Bunlardan bir kaçı; Ankara Kocatepe Camii, Bursa Mihraplı Camii, Yalova Merkez Camii, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da  o gün Cemaat olarak camide olduğu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii. İlimizde düzenlenen önemli programlarda DUAHAN olarak enfes dualarıyla da hatırlayacağız hocamızı. Hocamız, tebessümü yüzünden eksik olmayan, herkesin derdini dinleyen, tam bir gönül adamı olmuştur. Her zaman fikrine başvurduğumuz AKİL bir değer. Allah her daim kendisinden razı olsun. Sağlık sıhhatini daim eylesin. İnanıyoruz ki her daim bizimle olacaktır.

Editör: Haber Merkezi