Adapazarı 21 Haziran İlkokulu’nda öğrenciler dokumacılıkla tanıştı. Sınıfında minyatür halı, kilim dokutan 4/D sınıfı Öğretmeni Mehmet Kartal; “Çocuklarımızın çoğu zaman ders araç gereçlerini evde unutuyor. Ancak bu çalışmanın başladığı günden bu yana halı tezgahlarını ve gerekli araç-gereçlerini eksiksiz her gün yanlarında getiriyorlar. Teneffüs saatlerinde bile halı-kilim dokuyorlar” dedi.

GERÇEK HAYAT
Sınıftaki çalışmalara, öğrencilerin yanı sıra velilerin de yoğun ilgi gösterdiğini, destek verdiğini söyleyen Öğretmen Kartal; “Bu durumdan velilerimiz de memnun kaldılar. Artık teorik, sınav odaklı eğitimden kurtulup gerçek hayata uygun eğitime geçmemiz şart. Ancak bu şekilde çocuklarımızı gerçek hayata hazırlayabiliriz” dedi.

ÖZGÜVENE KATKI
Okul idaresinin de teşvikleriyle bu tür çalışmaların devam edeceği belirtilen açıklamada; bu tür el becerisi çalışmalarının, çocuklarda el-göz koordinasyonunu geliştirdiği, ince motor koordinasyonuna katkı sağladığı, özdenetim ve özgüven geliştirdiği, gerek psikolojik, gerekse akademik başarıya olumlu katkı sağladığı vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi