GÖRKEMLİ TÖREN
Şehit Mahmutbey Ortaokulu Matematik Olimpiyatları Kulübünün Hendek genelinde bu yıl ikincisini düzenlediği Şehit Mahmutbey Ortaokulu Matematik Olimpiyatları (ŞEHMATO) matematik yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi.  

YOĞUN KATILIM
Törene Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Şube Müdürü Muhammet Turgut ve Bedir Bayram, Okul Aile Birliği başkanı Şule Genç, Okul Aile Birliği Eski Başkanı Özkan Cömert, yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ile veliler katıldı.

POZİTİF BİLİMLERİ ÖNEMSİYORUZ
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, eğitimdeki başarının sevgiden, ilgiden ve disiplinli çalışmaktan geçtiğini belirtirken, fen, matematik ve pozitif bilimlere gereken ilginin verilmesinin önemine değindi. Başkan Babaoğlu sözlerine şöyle devam etti:  "Çocuklarımızın okuması, öğrenmesi, kendilerini yetiştirmeleri ve geliştirmeleri bizim en büyük zenginliğimiz ve en büyük gücümüzdür. Hendek Belediyesi olarak geleceğimiz olan öğrencilerimize daha iyi ortamlar hazırlamak için var gücümüzle çalışacağız.”

13 OKUL 303 ÖĞRENCİ
Öğrencilerin matematiğe olan sevgilerini ve ilgilerini artırmak, matematik seviyelerini görmelerini sağlamak amacıyla Hendek genelinde düzenlenen matematik yarışma sınavı 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00´da gerçekleştirildi. Şehit Mahmutbey Ortaokulu’nda gerçekleştirilen yarışma sınavına on üç okuldan 5. sınıflarda 77 öğrenci, 6. sınıflarda 76 öğrenci, 7. sınıflarda 100 öğrenci, 8. sınıflarda 50 öğrenci olmak üzere toplam 303 öğrenci katıldı. Geçen yıl ŞEHMATO´ya 11 okul ve 247 öğrenci katılmıştı.

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU
Yarışmada 5 ve 6. sınıflarda birinci olan öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan,  7 ve 8. sınıflarda birinci olan öğrencilere ödüllerini ise Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu verdi. İkinci ve üçüncü olan öğrenciler ise ödüllerini diğer protokol üyelerinin elinden aldı.

ÖĞRETMEN BETÜL KEKLİK’E TEŞEKKÜR
Törenin sonunda Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tarafından ŞEHMATO´nun gerçekleştirilmesinde özverili çalışmalarından dolayı Matematik Olimpiyatları Kulübü danışman öğretmeni Betül Keklik´e çiçek takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi