Edinilen bilgilere göre, Tepecik Mahallesi Bilge Atataş Caddesi’nde faaliyet gösteren bir iş yerinde kaçak üretim yapıldığı yönünde alınan istihbarat üzerine Dilovası İlçe Jandarma Komutanlığı ile Dilovası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Ekipler tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda, işletmede izinsiz ve kayıt dışı olarak kişisel bakım ile temizlik ürünleri üretildiği tespit edildi. İmalathanede bulunan çok sayıda ürüne el konularak yediemin işlemi uygulandı.
İşletme hakkında idari ve adli işlem başlatılırken, tahliye sürecinin ardından iş yeri ekipler tarafından süresiz olarak mühürlendi.
Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu yaptığı açıklamada, halk sağlığını tehdit eden faaliyetlere karşı kararlı olduklarını belirtti. Ömeroğlu, “Zabıta ekiplerimiz ve İlçe Jandarma Komutanlığımızın koordineli çalışmalarıyla bu tür faaliyetlere karşı denetimlerimizi sürdürüyoruz. Dilovası’nda yasa dışı üretim ve kaçak imalata kesinlikle geçit vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.





