Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir video mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlara seslendi.

Cumhuriyetin, Türk milletinin bağımsızlık iradesinin ve özgür yaşama kararlılığının en güçlü göstergesi olduğunu belirten Erdoğan, Milli Mücadele’nin tarihi önemine dikkat çekti.

“Birlik ve beraberlik içinde kenetlenen bir millet”

Milli Mücadele’nin büyük fedakârlıklarla kazanıldığını vurgulayan Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal önderliğinde büyük fedakarlıklarla yürüttüğümüz Milli Mücadele, birlik ve beraberlik içinde kenetlenen bir milletin en zor şartlarda dahi neleri başarabileceğini bütün dünyaya göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları için yeni tahmin! 2027 beklentisi yükseltildi
Altın fiyatları için yeni tahmin! 2027 beklentisi yükseltildi
İçeriği Görüntüle

103 yıl önce ortaya konulan azim, cesaret ve kararlılığın bugün de Türkiye için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, savunma sanayisi, enerji, ulaştırma ve diplomasi alanlarında kaydedilen gelişmelere değindi.

Türkiye’nin kendi teknolojisini geliştiren, savunma kabiliyetlerini artıran, enerji arz güvenliğini güçlendiren ve üretim kapasitesini büyüten bir ülke olarak yoluna devam ettiğini ifade eden Erdoğan, daha güçlü bir geleceğe doğru ilerlediklerini kaydetti.

“Türkiye bugün dünden daha güçlü”

Türkiye’nin bölgesel ve küresel gelişmeler karşısındaki tutumuna da değinen Erdoğan, savaşların, çatışmaların ve krizlerin yaşandığı bir dönemde ülkenin istikrarını koruduğunu ve anlaşmazlıkların çözümü için sorumluluk üstlendiğini belirtti.

“Dünyada barış, bölgede barış ve yurtta barış” anlayışıyla hareket etmeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, 86 milyon vatandaşın ortak değerler etrafında kenetlenmesinin önemini vurguladı.

Türkiye Yüzyılı hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacaklarını belirterek, Türkiye’nin gelecekte daha güçlü ve uluslararası alanda daha itibarlı bir konuma ulaşacağına inandığını dile getirdi.

Atatürk ve şehitler anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajının sonunda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarını ve vatan uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andı. Gazilere de şükranlarını sundu.

Erdoğan, mesajını “Cumhuriyetimizin 103’üncü yılı kutlu olsun” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: İHA