Özellikle Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve Düzce başta olmak üzere çevre illerden gelen tatilciler, serinlemek için Karadeniz kıyısındaki plajları tercih etti. Kumsallarda şemsiye açacak yer bulmakta zorlanan vatandaşlar, deniz ve güneşin tadını çıkardı.

Yollar kilometrelerce uzadı

Yoğunluk sadece sahillerde değil, ulaşımda da kendini gösterdi. Cebeci, Kerpe ve Kovanağzı güzergâhına giden yollarda uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler zaman zaman trafikte dakikalarca ilerlemekte güçlük çekti.

Özellikle öğle saatlerinden itibaren bölgeye giriş ve çıkış noktalarında trafik adeta durma noktasına geldi. Tatilcilerin yoğunluğu nedeniyle otoparklar kısa sürede dolarken, birçok sürücü araçlarını yol kenarlarına park etmek zorunda kaldı.

Sahiller insan seline döndü

Mavi bayraklı plajlarda serinlemek isteyen vatandaşlar denize girerken, bazı aileler ise kumsalda piknik yapmayı tercih etti. Çocuklar sahilde oyun oynarken, kampçılar ve karavan tutkunları da kıyı şeridinde yoğunluk oluşturdu.

Günün büyük bölümünde devam eden kalabalık, sahillerde renkli görüntüler oluştururken işletmelerde de yoğunluk yaşandı.

Yetkililerden uyarı

Yetkililer, hafta sonu yoğunluğu nedeniyle bölgeye gelecek vatandaşların trafik kurallarına uymaları, cankurtaran bulunan alanlarda denize girmeleri ve çevre temizliği konusunda duyarlı davranmaları çağrısında bulundu.

Yaz sezonunun en yoğun hafta sonlarından birinin yaşandığı Cebeci, Kerpe ve Kovanağzı sahilleri, binlerce ziyaretçiyi ağırlarken, bölge yollarında oluşan uzun araç kuyrukları gün boyu devam etti.

Muhabir: ŞEVVAL GEÇİN