Bilim ve Merak Bir Araya Geldi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen atölye programı, çocukların erken yaşta bilimle tanışmasını ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesini hedefliyor.
Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk derste öğrenciler, Bilim Çocuk dergilerini inceleyerek çeşitli etkinlik ve maket çalışmaları yaptı.
Şifre Çözdüler, Maket Yaptılar
Atölye kapsamında öğrenciler şifre çözme oyunları oynarken, örüntü ve blok bulma etkinlikleriyle dikkat ve problem çözme becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Kaktüs boyama ve çizim etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçiren çocuklar, bilimsel öğrenmeyi sanat ve oyunla bir arada deneyimledi.
Robot Köpek Gösterisi İlgi Gördü
Programın son bölümünde ise Sakarya Üniversitesi Teknofest Topluluğu öğrencileri atölyeye konuk oldu. Topluluk üyeleri tarafından gerçekleştirilen robot köpek gösterisi çocuklardan büyük ilgi gördü.
Öğrenciler teknolojiyle yakından tanışma fırsatı bulurken, etkinlik boyunca heyecan dolu anlar yaşandı.
Yetkililer, “Genç Düşünürler Bilim Atölyesi” ile çocukların bilime olan ilgisini artırmayı ve üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.





