Bilecik 1. Amatör Lig’de 2025-2026 futbol sezonu bu hafta A ve B gruplarında oynanacak 7 maçla başlayacak. A Grubu’nda yer alan 1969 Bilecikspor, sezonun ilk maçında 30 Kasım Pazar günü saat 13.00’te Osmaneli İlçe Stadı’nda Osmaneli Gençlerbiliğispor’a konuk olacak.

Ligin başlamasına bir hafta kala takımın hala kurulmadığını ve idman yapmadığını belirten Bilecikspor taraftar grubu Belekoma Tayfa, sosyal medya ve basın açıklamalarıyla tepkilerini dile getirdi.

Belekoma Tayfa Grup Başkanı Muhammed Ayyılmaz, şunları söyledi:

“Bilecikspor’umuz sahipsiz değildir. Bu kulübün sahibi makamlar, koltuklar, siyasetçiler veya güç gösterisi yapanlar değildir. Bu takımın tek ve gerçek sahibi Belekoma Tayfa’dır. Aktif başkanımız kulübü devraldığında BAL Ligi'ndeydik. Aradan geçen 2 senede bırakın ileri gitmeyi, her anlamda geriye düştük. Ne bir gelişme var, ne bir proje, ne de bu camiayı ayağa kaldıracak bir adım. Ligin başlamasına sadece günler kaldı. Ortada ne idman var, ne kadro var, ne de çıkıp millete hesap verecek bir açıklama. Verilen sözler tutulmadı, vaatlerin hiçbiri sahiplenilmedi. Ama herkes şunu aklına kazısın: Bilecikspor asla sahipsiz kalmaz. Belekoma Tayfa burada, dimdik ayakta. Biz bu şehrin, bu armanın gerçek gücüyüz. Biz varken kimse Bilecikspor’a 'sahipsiz' deme cesaretini bile gösteremez. Ve buradan çok net söylüyoruz, takımımızı asla, ama asla yalnız bırakmayacağız.”

Taraftar grubunun açıklaması, Bilecikspor’un kuruluşundan bu yana en sadık destekçilerinin kararlılığını gözler önüne sererken, sezon öncesi camiada da endişe ve tepkileri artırdı. Taraftarlar, kulüp yönetiminin acilen kadro ve idman programını açıklamasını bekliyor.

Kaynak: İHA