Güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, serinlemek için sahillere akın etti.

Bodrum’da Plajlara Yoğun İlgi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde hava sıcaklığının 33, deniz suyu sıcaklığının ise 22 dereceye ulaştığı bayram gününde sahiller doldu. Yalıçiftlik başta olmak üzere Gümbet, Bitez, Kumbahçe, Ortakent, Yalıkavak, Türkbükü ve Turgutreis gibi popüler plajlar tatilcilerin akınına uğradı.

Plaj işletmecisi Şahin Güvenç, Bodrum’daki fiyatlar hakkında çıkan haberlere açıklık getirerek, “Burada lahmacunun 2.500-3.000 lira olduğu söyleniyor ama bu doğru değil. 100 liraya da lahmacun var, bin liraya da. Nerede yendiği önemli,” dedi. Ayrıca, bölgedeki birçok plajın giriş ücreti almadığını vurgulayan Güvenç, “Misafirler sadece yedikleri ve içtikleri kadar ödeme yapıyor. Su sporları, köpük partileri gibi çeşitli aktiviteler de tatilcilere sunuluyor,” diye ekledi.

Antalya’da Bayram Kalabalığı
Bodrum’a benzer bir yoğunluk da Antalya’da yaşandı. Hava sıcaklığının 35, deniz suyu sıcaklığının ise 24,4 dereceye ulaştığı şehirde, tatilciler Konyaaltı Sahili’ni doldurdu. Kimileri Akdeniz’in serin sularında yüzmeyi tercih ederken, kimileri güneşlenip manzaranın tadını çıkardı.

Bazı vatandaşlar ise sahil bandındaki park ve yeşil alanlarda piknik yaparak bayramı değerlendirdi. Sahildeki kalabalık, varyant seyir terasından çekilen görüntülere de yansıdı.

Ailesiyle birlikte sahile gelen Ayşenur Dönmez, “Antalya’da hava çok sıcak. Denizde çocuklarımızı serinletiyoruz. Şehir çok kalabalık, Türk’ten çok turist var gibi,” ifadelerini kullandı.

Bayram Tatilinde Ege ve Akdeniz’in Yıldızı Parladı
Kurban Bayramı’nın ilk gününde Ege ve Akdeniz sahilleri, yaz sezonunun habercisi oldu. Tatil bölgelerinde yaşanan yoğunluk, hem turizmcileri hem de esnafı memnun etti. Tatilciler ise sıcak havada denizin tadını çıkararak bayramın keyfini yaşamaya devam ediyor.

Kaynak: İHA