CANLI YAYIN YAPILDI, KAVGA YAŞANDI
Başkan Sarıoğlu yaptığı açıklamada, Sakarya Şehir Hastanesi inşaatında yaşanan yangınların kamuoyunda büyük soru işaretleri oluşturduğunu ifade etti. Sarıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde yapımı yıllardır geciken Sakarya Şehir Hastanesi inşaatında yalnızca 24 saat arayla iki ayrı yangın çıkmıştır. Üstelik ilk yangın sırasında alanda kavga yaşandığı, yangın devam ederken bazı şahısların gülerek TikTok üzerinden canlı yayın yaptığı tespit edilmiştir. Bugüne kadar hastane inşaatında yaklaşık 10 ayrı eylemin gerçekleşmiş olması tabloyu daha da düşündürücü hale getirmektedir.” dedi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yangınlarla ilgili emniyet birimlerinin harekete geçtiğini belirten Sarıoğlu, “Edindiğimiz bilgilere göre Emniyet birimleri bu olayları şüpheli bularak detaylı bir soruşturma başlatmış, ayrıca Sakarya Üniversitesi’nden bilirkişi talep edilmiştir. Bu süreci yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Sarıoğlu, hastanenin Sakarya halkı için taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Bu hastane Sakarya halkınındır. Burası bir sabotaj ya da kaos alanı değil, vatandaşlarımızın sağlık umududur. Yaşananlar ihmalle mi açıklanacak yoksa kasıt mı vardır, bunun net bir şekilde ortaya konması gerekmektedir.” diye konuştu.
TALEBİMİZ NET
Yangınların sabotaj ihtimaline de değinen Sarıoğlu, “Eğer bu yangınlar sabotaj ise bu doğrudan Sakaryalı hemşerilerimizin sağlık hizmetine erişimini engellemeye yönelik bir girişimdir. Kim yapmış olursa olsun, arkasında kim bulunursa bulunsun, vatandaşın hizmet almasını geciktiren herkes en ağır cezayı almalıdır.” dedi.
İYİ Parti’nin talebinin açık olduğunu vurgulayan Sarıoğlu, “Bilirkişi raporu ve emniyet soruşturması tamamlandığında sonuçlar eksiksiz ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”
Açıklamasının sonunda sürecin takipçisi olacaklarını belirten Sarıoğlu, “Bu işin peşini bırakmayacağız. Sakarya halkının hakkını, sağlığını ve geleceğini kim riske atıyorsa karşısında bizi bulacaktır. İYİ Parti olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve her koşulda Sakarya halkının ve kamu yararının yanında duracağımızı saygıyla duyuruyoruz.” dedi.





