Yerlikaya, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 2025 yılında aşırı hız nedeniyle meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı trafik kazasının görüntülerini paylaşarak sürücülere uyarıda bulundu.
Bakan Yerlikaya, kazaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, aşırı hızın geri dönülmez sonuçlara yol açtığını belirterek, bu tür ihmallerin can kayıplarına neden olduğunu vurguladı.
2024 yılında meydana gelen 266 bin 854 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasından 107 bin 198’inin hız ihlali nedeniyle gerçekleştiğini açıklayan Yerlikaya, bu kazalarda toplam 3 bin 657 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bu sayı günlük ortalama 10 can kaybına denk geliyor.
Bakan Yerlikaya, trafikte can kayıplarının önüne geçmenin temel amaç olduğunu belirterek, sürücülere hız kurallarına uymaları çağrısında bulundu. “Hızdan değil, hayattan yana olalım” diyen Yerlikaya, güvenli yollar ve huzurlu yolculuklar için trafik kurallarına riayet edilmesinin önemine dikkat çekti.