Düzce Belediyesi’nin yerli tohumların korunması, organik tarımın teşviki ve gelecek nesillere sağlıklı gıda bırakılması amacıyla hayata geçirdiği Ata Tohumu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ilk hasat gerçekleştirildi. Tarım Akademisi arazisinde ekilen ürünlerin tohum çıkarma ve kurutma işlemleri başlatıldı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün “Düzce İçin 100 Proje” vizyonu kapsamında hayata geçirilen projede, Nisan ayında çevre köylerden ve Tarım İl Müdürlüğü’nden temin edilen ata tohumları fide haline getirildi ve Haziran ayında sahaya dikildi. Aylar süren çalışmalar sonucunda biber, salatalık, fasulye, patlıcan, karpuz ve kudret narı gibi ürünler hasat edildi.

Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, projenin önemini vurgulayarak, “Tamamen organik yöntemlerle, hiçbir kimyasal ilaç ya da gübre kullanmadan üretim yaptık. Elde ettiğimiz tohumları kurutma işleminden sonra vatandaşlarımızla paylaşacağız. Böylece Düzce’de bir ata tohumu bankası kurmuş oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA