TBMM’de yürütülen çalışmalar kapsamında açıklamalarda bulunan Güler, asgari ücrete ara zam sorusuna net bir yanıt verdi. Güler, “Şu anda hali hazırda gündemimizde böyle bir çalışma yok” ifadelerini kullandı.

DESTEK MESAJI VERDİ

Güler, hükümetin çalışanlar, emekliler ve dar gelirli vatandaşlar için destek politikalarını sürdürdüğünü belirterek, mevcut durumda asgari ücrette ara zam için herhangi bir hazırlık yapılmadığını yineledi.

ENFLASYON VURGUSU

Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verilerine de değinen Güler, özellikle petrol fiyatlarındaki dalgalanmanın küresel ölçekte olduğu gibi Türkiye’de de enflasyon üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

Asgari ücrete ara zam konusunun ilerleyen süreçte yeniden gündeme gelip gelmeyeceği ise ekonomik gelişmelere bağlı olarak şekillenecek.

Kaynak: basın bülteni