İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında son zamanlarda gündemden düşmeyen mülteciler hakkında açıklamalar yapıyor. Bakan Soylu, ''Neden gitmiyorlar'' sorusuna '' Hadi Halep'e gönder de göreyim. Zaten Esad da gelsin diyor ama kim gidiyor. Çünkü canından korkuyor.'' dedi. Suriye'de savaş bitti peki neden hala burdalar sorusuna da cevap veren Soylu, '' Hala DAEŞ'in olduğunu iddia eden Amerika değil mi? 3 4 ay öncesine kadar rejim İdlib'i bombalamadı mı? İnsanlar niye gıda paketlerine ihtiyaç duysunlar? '' ifadelerini kullandı.

Soylu, ''Çok bilmiş Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; Biz Afrin'den çıkalım en az 100 terörist yurda Amonos Dağları'na gelecek.Fabrikanda Suriyeli çalıştır. Sigortasını yaptırma. Sonra gazeteci arkadaşlarına bu Suriyelilerin hali ne olacak de'' 

İstanbul'da bir milyonun üzerinde Suriyeli'nin olduğu iddiasına ise Soylu ''Yok 10 milyon'' cevabı vererek bu iddiaları yalanladı.  Soylu, '' Türkiye'de 3 milyon 760 binin üzerinde Suriyeli'nin olması imkansız. Son 5 yılda kaçak yoldan giren 350 bin kişiyi deport ettik"

Editör: Haber Merkezi