Hendek Kızanlık yolunda sağanak yağış sonrası Yol çökmesi yaşandı. Yürücüler virajlı yolda meydana gelen çökme sonrası olası kazaların önüne geçilmesi için yetkililerden önlem almalarını istediler.
Diğer yandan Yenimahalle’de yağış sonrası çöken yolda bir otomobil mahsur kaldı. Polis ve Belediye ekiplerinin müdahalesi ile otomobili bulunduğu yerden çıkartıldı. Dilsiz deresi taşınca Çayırbaşı Mahallesinde su baskını meydana geldi.
Yağışlar sonrası bazı uzak Mahallelerde meydana gelen su baskını ve heyelanlar nedeniyle bazı Mahalle yollarında çökmeler ve toprak kaymaları meydana geldi. Hendek Belediye ekipleri ise sorun yaşanan bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Vatandaşlar; "Bu afettir. Allah afetlerden korusun" dedi.

Diğer yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü sağanak yağışın devam edeceğini ve vatandaşların dikkat etmelerini istedi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.
Yapılan uyarıların ardından ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Editör: Haber Merkezi