Açtıkları sahte  sosyal medya hesaplarıyla kendilerini bungalov işletmecisi gibi göstererek dolandırıcılık yapan 5 kişi  Sakarya Emniyeti tarafından yakalanarak adliyeye  sevk edildi.

Bungalov dolandırıcılığı ile ilgili yeni detaylarda ortaya çıktı. 4 gündür gözaltında oldukları öğrenilen şahısların yapılan sorgulamalarında üst düzey kaliteli bir web sitesi açıp farklı farklı hesaplardan aldıkları bungalov fotoğrafları koydukları öğrenildi.  Sapanca’da boş bir orman arazisinin konumunu soran müşterilerine o konumu atarak yer gösteren zanlılar yakayı ele verdi.

Olay Sakarya'dan 5 şahsın ihbarı üzerine işlem başlatıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen gizli soruşturmada şahısların 160 kişiyi dolandırdıkları öğrenildi. Yapılan sorgulamada şahısların bungalov dolandırıcılığıyla 5 milyon gibi bir kazanç elde ettikleri ve bu paralarla  tatil bölgelerinde harcadıkları öğrenildi.

KANSER HASTASINI DA...
Dolandırılanların arasında ise insanların mutlu ve hüzünlü anlarını da istismar eden zanlılar kanser hastası eşini  tatile getirmek isteyen kişiyi dolandırdığı ayrıca  Gaziantepte sevgilisine evlilik teklifi etmek isteyen kişiyi de dolandırdıkları öğrenildi. Zanlılar bu şekilde 20'yi aşkın ildeki vatandaşları dolandırdı.

Şahıslardan, 3’ü İstanbul, 1’i Bursa, 1’i Yalova, 1’i Kocaeli’den alındı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda, sim kartlar, çok sayıda banka hesaplarına el konuldu.

160 kişiyi dolandırıp tatil yerlerinde para yiyen zanlıların görüntüleri de ortaya çıktı

Editör: Haber Merkezi