Yağışlarda yol üzerinde ve yol kenarlarında su birikmelerinin önüne geçmek ve biriken suların asfalta zarar vermesini önlemek için Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ‘V Kanal’ çalışmaları devam ediyor. Geyve İlçesi’nde başlatılan çalışmalar sonrasında 3 bin metrelik güzergâh V Kanal ile buluşacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yollarda ve yol kenarlarında su birikintilerinden dolayı yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yürüttüğü V Kanal imalatına devam ediyor. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Geyve İlçesi Aydınlar Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar tamamlandığında 3 bin metrelik güzergâh V Kanal ile buluşacak.

V Kanal imalatı devam edecek

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamadı, “Erozyona müsait arazide yamaçlardan gelen yağmur ve sızıntı sular kuvvetli yağışlar nedeniyle yol yüzeyinde birikerek asfalt kaplamasına zarar veriyor. Aynı zamanda aşırı su birikiminden sel suları yollara taşıntı malzeme biriktiriyor. Tüm bu olumsuzlukları önlemek ve milli servetimiz olan asfaltları korumak için yol kenarlarına V Kanal imalatlarımız sürecek ve yağmur sularını tahliye etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi