Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Vali Rahmi Doğan ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık ile birlikte Atatürk Caddesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

12 kilometrelik altyapı tamamlandı

SASKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Atatürk Caddesi’nde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları tamamen yenilendi.

1461 Trabzon FK - Sakaryaspor maçının bilet fiyatları belli oldu
1461 Trabzon FK - Sakaryaspor maçının bilet fiyatları belli oldu
İçeriği Görüntüle

Toplam 12 kilometrelik yeni altyapı ağıyla buluşturulan caddede, altyapı çalışmalarının ardından üstyapı dönüşümüne geçildi.

100 milyon TL’lik üstyapı yatırımı

Üstyapı çalışmaları kapsamında 2 bin 500 metrelik güzergâhta 25 bin metrekare bordür imalatı gerçekleştirilecek.

Zemin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından 8 bin ton PMT ve 6 bin ton sıcak asfalt serimi yapılacak.

Çalışmaların son aşamasında ise caddeye 177 adet modern aydınlatma direği monte edilecek.

Alemdar: “Modern ve güvenli hale getireceğiz”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Atatürk Caddesi’nin altyapısı ve üstyapısıyla tamamen yenileneceğini söyledi.

Alemdar, “Atatürk Caddesi’nde SASKİ marifetiyle içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamen yeniledik. Altyapı çalışmalarımız için 50 milyon TL harcadık. Şimdi ise caddemizin üstyapısını baştan aşağı yenileyecek çalışmalara başladık. Bu kapsamda 100 milyon TL’lik üstyapı çalışmamızla Atatürk Caddesi’ni modern, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşturacağız” dedi.

Ulaşım ve yaya güvenliği artacak

Çalışmaların tamamlanmasıyla Atatürk Caddesi’nin hem araç hem de yaya ulaşımı açısından daha güvenli ve konforlu hale gelmesi hedefleniyor.

Yeni asfaltı, bordürleri ve modern aydınlatma sistemiyle caddenin kısa süre içerisinde tamamen yenilenerek hizmete sunulması planlanıyor.

Kaynak: basın bülteni