Soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldü.

87 Ayrı Hırsızlık, 3 Yağma ve Gasp

Yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara’da organize suç örgütü kurarak 2021-2026 yılları arasında ikamet, iş yeri, depo, şantiye ve araçlarda nitelikli hırsızlık yaptığı belirlenen 56 şüpheli tespit edildi.

Şüphelilerin 87 ayrı hırsızlık suçunun yanı sıra 3 kez yağma ve gasp olayına karıştıkları belirlendi.

Bu suçlar kapsamında örgüt üyelerinden 19’unun cezaevinde tutuklu bulunduğu, firari durumdaki 37 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

37 Adrese ve 35 Araca Operasyon

Ekipler, firari şüphelilere yönelik Ankara, İstanbul, Eskişehir, Kocaeli ve Kırşehir’de tespit edilen 37 ayrı ikamet adresi ile 35 araca eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlar sonucunda 37 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA