Ankara'da meydana gelen askeri araç kazasından acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli İstihbarat Albayı Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde meydana gelen kazada şehit olduğunu duyurdu. Kazada yaralanan 2 askeri personelin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
MSB'DEN ACI AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ankara'da meydana gelen askeri araç kazasında silah arkadaşımız Albay Sayit Gökgöz, 24 Ekim 2026 tarihinde şehit olmuş, 2 personelimiz de yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanede devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.
Bakanlık, şehit Albay Gökgöz'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı personele ise acil şifalar diledi.
BAKANLARDAN TAZİYE MESAJLARI
Acı haberin ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başsağlığı mesajları yayımladı.
Bakan Gürlek, “Ankara'da meydana gelen askeri araç kazasında şehit olan İstihbarat Albayı Sayit Gökgöz'e Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bakan Göktaş ve Bakan Işıkhan da şehidin ailesine başsağlığı dileyerek kazada yaralanan askerlerin bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.
“TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI”
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ise yaptığı açıklamada, İstihbarat Albayı Sayit Gökgöz'ün trafik kazasında yaralandığını ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu belirtti.
Çiftçi, “Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı âli olsun” dedi.
İLETİŞİM BAŞKANI DURAN'DAN BAŞSAĞLIĞI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran da yayımladığı taziye mesajında, “Askeri araç kazası sonucu şehit olan İstihbarat Albay Sayit Gökgöz'e Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kazada yaralanan 2 askeri personelin hastanedeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.



